Ik ga over iets meer dan drie weken naar Nepal! Trekking doen? Bergen beklimmen? Tempels bezoeken? Of misschien paragliden? Ehm… nee, eigenlijk niet, hoewel ik dat óók wel graag allemaal in Nepal zou willen doen, maar dat moet wachten tot een volgende keer. Ik ga nu om te helpen herbouwen.

Er wordt namelijk nog steeds hard gewerkt om de afgelegen gebieden in Nepal die het ergst werden getroffen door de aardbevingen in 2015, weer op de rails te krijgen, ook al zijn de aardbevingen inderdaad al twee jaar geleden. Eén van de organisaties die meehelpt in Nepal is All Hands Volunteers. All Hands helpt met herbouwen na natuurrampen, zoals orkanen, aardbevingen, en overstromingen. De eerste fase van bouwen is voorbij en de meeste mensen hebben weer een huis om in te wonen. All Hands focust zich daarom nu vooral op herbouwen van gebouwen die niet de eerste prioriteit hadden: ziekenhuizen, infrastructuur, en scholen. Voor deze organisatie ga ik vanaf 19 maart ongeveer drie weken de armen uit de mouwen steken en zorgen dat de kinderen die in de regio Nuwakot wonen, weer een school krijgen waar ze naar toe kunnen.

Bekijk hier een filmpje van het harde werk dat al gedaan is in Nepal:

 

En een filmpje over één van de kinderen die nu weer naar school kan:

 

Wil je nou ook meehelpen om de kinderen in Nepal een toekomst te geven? Maar wil je niet helemaal naar Nepal? Geef dan een kleine bijdrage via mijn pagina voor All Hands. Net zoals ik beschrijf op die pagina: je hoeft geen grote donaties te doen! Of je nou 1, 2, 5, of 10 euro wilt geven, of misschien geen donaties, maar gewoon hieronder een berichtje achter wilt laten om me een hart onder de riem te steken, al deze bijdragen maken voor mij en voor de kinderen in Nepal een groot verschil! Even kort waar je voor doneert: de vrijwilligers die via All Hands komen (zoals ik), zorgen zelf dat ze op de plek komen waar All Hands actief is en eenmaal daar werken we zo hard we kunnen voor een aantal maaltijden per dag. Er zijn geen torenhoge inschrijfkosten of inleg, het idee is om hard te werken in de tijd dat je daar bent om mensen te helpen en met je donatie betaal je dus direct mee aan de bouwmaterialen voor de scholen en koop je eigenlijk wat eten voor mij in Nepal 🙂 Als je een donatie doet en mij even je emailadres stuurt, dan stuur ik je na afloop een mooie foto van Nepal!

Je kan óók nog bijdragen aan door mij wat spulletjes te doneren 🙂 ik heb nog nodig:

– een veiligheidsbril
– stofmaskers
– werkhandschoenen (kleine!)
– DEET

Of heb je toevallig één van de onderstaande spulletjes die ik mag lenen, laat het me dan even weten! Deze zijn niet verplicht mee te nemen naar Nepal, maar staan op het lijstje ‘als je ze hebt, neem het dan maar mee’.

– lichtgewicht slaapmatje
– hoofdlampje (deze is trouwens wel een must-bring)
– extra reishanddoek
– solar shower
– reisklamboe
– lichtgewicht éénpersoons tentje

 

Als je meer wilt weten over All Hands en het werk dat ze doen, kijk dan even hier (in het Engels). Als je wat meer wilt weten over mijn beslissing om naar Nepal te gaan, lees dan mijn post die ik tegelijk met deze op m’n website zette.

Vergeet niet mijn All Hands pagina te bezoeken! 🙂

 

 

Leave A Comment