De zomer is alweer voorbij.. Nadat ik ben terug gekomen uit Nepal is de tijd echt omgevlogen. Lente, zomer.. niks van meegekregen, keihard gewerkt. De data zijn er dan ook, maar ineens is het buiten weer grijs met wind en regen. Dus ik dacht, het is wel tijd om er eventjes tussenuit te gaan. Nog zeven weken voor de boeg voor m’n PhD en ik kan wel wat nieuwe energie gebruiken voor die laatste loodjes. Het liefst wil ik natuurlijk een verre reis maken, Tibet of Zuid-Amerika, maar m’n gedachten daaraan probeer ik zoveel mogelijk te onderdrukken, dat moet nog even wachten. Hoewel ik moet toegeven dat ik wel alweer allerlei reiswebsites bezocht heb… Maar nee, nu alleen een weekendje weg, naar mijn tweede thuis 🙂 Cambridge.

Ik realiseerde me dat sinds ik vier jaar geleden uit Cambridge vertrok, ik een jaar later nog één keer terug geweest ben en dat de mensen van het lab in Groningen geweest zijn voor de uitreiking van mijn masterdiploma, en dat was het. Toch hebben Ana en ik altijd contact gehouden en een paar maanden geleden zeiden we dat het wel weer eens tijd werd om elkaar te zien. Omdat ik zo druk was, hadden we nog niks gepland, maar Cambridge bleef toch in m’n hoofd zitten. Uiteindelijk heb ik eind september een ticket geboekt en ik heb superveel zin om even terug te zijn, het voelt toch nog steeds als m’n tweede thuis. Ik ga zo genieten dit weekend, logeren bij Ana, het wordt schitterend herfstweer, en ik ga iedereen zien, wat wil je nog meer?  Dat ik vandaag om vier uur ’s ochtends op moest staan om de eerste trein richting schiphol te halen, neem ik maar voor lief. Cambridge, here I come!

Leave A Comment