Voor mijn laatste dag in IJsland had ik in Nederland al een arrangement voor de Blue Lagoon geboekt. Het veel te dure en te druk bezochte Disneyland van IJsland, niet eens met een ‘echte’ hotspring, maar een echte must-do. Mijn entree kaartje is voor twee uur ’s middags, maar ik moest al om 10 uur uitchecken bij het hostel.

Na een ontbijtje ga ik rond 11 uur op pad. Ik heb bedacht om nog even het schiereiland te bekijken door wat verder te rijden dan Keflavik, naar Garður. Het is het uiterste puntje van het schiereiland met een vuurtoren aan de zee. Het schiereiland heeft zo’n ruig vulkanisch landschap, schitterend om te zien. Ik fotografeer de vuurtoren en ga terug, het is me te koud hier en er is geen kip te bekennen in dit gedeelte van IJsland, lijkt het. Ik ga naar de Blue Lagoon. Ook de weg daar naar toe is echt prachtig, ik rij gewoon óver een vulkaan! Om me heen zie ik alleen maar zwart gesteente, met mos erop en zwarte bergen met sneeuw aan de horizon. De Blue Lagoon ligt in het midden van dit landschap en de stoomwolken uit de generatoren voor het unieke water, zie ik al van ver.

Ik ben er om kwart over één, drie kwartier te vroeg, maar het maakt blijkbaar niet zoveel uit, ik kan zo doorlopen. Ik kleed me om en ben blij dat de schoolklas met gillende meiden zich net weer aankleed. Ik hang m’n handdoek op en loop het melk-blauwe, warme water in, het is heerlijk. Alle negatieve dingen die ik heb gelezen zijn ook waar, het is druk en commercieel, maar ook de goede dingen zijn allemaal waar, het is prachtig en een ervaring en vooral heerlijk ontspannen in het warme water.

Ik heb m’n GoPro meegenomen en ik maak wat selfies in het water (als een echte ontzettende Aziatische toerist). Ik had bij m’n Blue Lagoon arrangement een gratis drankje en ik neem een bosbessensmoothie aan één van de bars in het water. Je krijgt een drankje dat je dan al badderend kunt opdrinken. Ik drijf door het hele bad en ik had al een aantal wit ingesmeerde hoofdjes voorbij zien komen, als op een gegeven moment één van de meiden die in de Lagoon werkt al wadend naar me toe komt met een kom met een silica masker waar ik ook m’n hele gezicht mee insmeer. Bij mijn arrangement hoort óók nog een algenmasker dat na de silica op je gezicht moet en die ik bij de bar met gezichtsmaskers kan halen en die ik lekker een kwartiertje laat zitten. Echt leuk en het voelt zo lekker, ik voel me helemaal glad en zacht. Ik ga nog in een naar zwavel stinkend stoombad en onder de waterval.

Na twee uren in het warme water van de Blue Lagoon voel ik me sloom en moe en kleed ik me weer aan. Ik ga richting Keflavik, naar het hostel. Onderweg ga ik nog even tanken en haal ik nog wat eten bij de supermarkt. Het hostel is een treurige bende, twee keten op een industrieterrein. Er is niemand en ik bel de receptie zodat er iemand komt. Vijf minuutjes later is de eigenaar er en hij laat me de dorm en de keuken zien. Er is verder niemand in de dorm en het is gelukkig voor mij ook maar voor paar uurtjes slaap, daarom had ik de goedkoopste gekozen. Ik kook en pak m’n tas in, dan ga ik er al om half negen in, want morgen moet ik om 4 uur op. Terug naar huis, nu heb ik daar ook wel weer zin in, lekker in m’n eigen bed 🙂

 

Leave A Comment