Ik ben in februari naar IJsland geweest en hier geef ik een klein overzichtje van de kosten van zo’n winterreis. In IJsland betaal je met IJslandse kronen en op het moment dat ik er was, kreeg ik voor 1 euro bijna 140 kronen. Als reiziger is het altijd fijn om van tevoren een beetje een inschatting te maken van de kosten voor je reis en IJsland is zeker niet het goedkoopste land om naar toe te gaan!

Meestal is het je vliegticket de grootste kostenpost op het lijstje, maar op dit lijstje is de auto het duurst. Ik heb vanwege het winterweer nog een upgrade gedaan naar een iets grotere auto met banden met spikes, helemaal geen overbodige luxe (lees ook: tips voor een winterreis naar IJsland). Samen reizen zou in IJsland dus goedkoper zijn, want dan kan je de kosten voor de auto delen. In IJsland is alles in de natuur vrij toegankelijk, zoals de geijers en de watervallen. Overnachten is wel prijzig, ik heb gemiddeld €25 per nacht uitgegeven, en dan sliep ik in dorm rooms tot soms wel 12 bedden. Nou is het rustig in de winter, dus dat was eigenlijk geen probleem. Bovendien slaap ik als solo reiziger vaak alleen maar in dorm rooms, omdat je op deze manier wel een heleboel mensen ontmoet. Ik heb verder eigenlijk geen gekke dingen gedaan in IJsland. Ik wilde graag een gletsjerwandeling doen, maar het weer was te slecht. Wel ben ik nog in de Blue Lagoon geweest, één van de grootste toeristische attracties. Achteraf was ik misschien liever naar één van de kleinere badhuizen gegaan, zoals die in Laugarvatn, die erg goed schijnt te zijn. Al met al zijn de overige uitgaven dus redelijk binnen de perken gebleven.

Voor een week IJsland was ik behoorlijk wat geld kwijt, ondanks dat ik alles zelf geregeld had. Je kunt dus het beste je vliegtickets zo vroeg mogelijk boeken (daar had ik wel €100 kunnen besparen), een reismaatje zoeken om kosten voor de auto te delen, en niet midden in de winter gaan, zodat je een goedkopere auto kan nemen. Toch was IJsland in de winter wel meer dan waard!

 

Lonely Planet IJsland€18.49
Treinticket Groningen-Schiphol v.v.€41.10
Vliegticket Schiphol-IJsland met WowAir€232.40
Autohuur en benzine voor 7 dagen€286.57
Hostels 7 nachten (meer-persoons dorms)€175.56
Overige uitgaven (o.a. eten)€166.44
Blue Lagoon toegang€55.00
Totaal€975.56

 

Leave A Comment

Tripjes

2019
Maart: Madeira (Portugal)
Juli/Augustus: Kirgizië & Kazachstan

2020
Plannen maken om op pad te gaan met m’n camper!

Waar wil je naar toe?

Bestemmingen - Els Kuiper Placeholder
Bestemmingen - Els Kuiper