Vandaag gingen Eduardo en ik naar de Keukenhof. We hadden via de NS een treinkaartje, bus naar de Keukenhof en toegang voor slechts: 35 euro. Dat was niet duur, zeker niet als je helemaal uit Groningen komt (Nederlandse goedkoopheid). We besloten vroeg te vertrekken, dus we zaten op een zaterdagochtend om 8.16 in de trein naar Schiphol. We zaten naast elkaar te gapen met nog slaperige oogjes, maar alles voor de Keukenhof-ervaring! Op Schiphol even zoeken, en we zagen er blijkbaar zoekend uit, want een jongen die bij Keukenhof hoorde vroeg aan ons of we op zoek waren naar de bus voor de Keukenhof. We zagen er uit als echte toeristen! De rij voor de bus was best lang, maar we konden met de tweede bus mee. Wat normaal een ritje van een half uur zou moeten zijn, werd meer dan een uur door het bloemencorso. Het verkeer stond helemaal vast rond het middaguur. Maar in de bus was al genoeg te zien (voor de toeristen en voor ons) want we kwamen al langs wat bleomenvelden. De mensen in de bus fotografeerdern er op los. Zodra er weer een gekleurd gedeelte in zicht kwam hoorde je de fotocamera’s klikken (maar dan digitaal klikken zodat het toch nog een beetje een gevoel geeft dat je een sluiter in je camera hebt). Terwijl de mensen foto’s maakten van bloemen buiten, wilde ik natuurlijk liever een foto maken van de mensen 🙂 En het publiek was ook wel redelijk stereotype: Indiaase mensen, ook veel andere toeristen, en iedereen die Nederlands was, was boven de 60.

Toen we eindelijk arriveerden was het inderdaad toch wel beetje bijzonder idee, een groot park met veel bloemen, en superdruk. Ik had verwacht dat de toeristenmassa wel een beetje zou verdunnen in het park, maar niets was minder waar. En wij deden er vrolijk aan mee. De bloemen waren prachtig en ook Eduardo en ik maakten veel foto’s. Eduardo had al snel fotomateriaal om de familie thuis weken zoet mee te houden en ik had ook mijn toeristen foto’s. Na een paar uurtjes hadden we het wel gezien en namen we de bus terug naar Schiphol, wat vervolgens ook weer een uurtje duurde omdat we via Leiden moesten omrijden. Dus: ga nooit naar de Keukenhof als de bloemencorso plaats vindt. Eenmaal op Schiphol hebben we eerst maar eens een hele late lunch gedaan rond drie uur. We hebben de trein om half vier terug genomen naar Groningen. Een heerlijk dagje treinen en bussen en wat bloemen.

 

 

De maandag erna natuurlijk ook nog even met Koningsdag over de vrijmarkt gelopen. Gelukkig was het mooi weer 🙂 de mensen hadden uiteraard weer heel veel troep en volgens mij kopen en verkopen mensen elk jaar hetzelfde. Wat je in het jaar ervoor hebt gekocht, probeer je het jaar erna weer te verkopen en de cirkel van de vrijmarkt is weer rond. In het zonnetje nog even gezellig met de mensen van het lab gezeten en genoten van de oranje gekte. Eduardo maakte de vergelijking met carnaval in Bazilië met Koningsdag hier en ik denk dat het wel eens zo zou kunnen zijn, onze mooiste feestdag.

 

 

Leave A Comment