De terugreis. En dat betekent vroeg op, en wel kwart voor zes. Ik moet de laatste dingetjes inpakken zoals m’n handdoek, toiletspullen en m’n pyjama, maar ik had gelukkig het grootste gedeelte gisteravond al gedaan. Uiteraard is er wel weer een nieuwe zeikerd in onze de negenpersoonskamer in het hostel, een meisje, die na heel wat gezucht en gekreun even heel hard roept: ‘stop making noise!’, uiteraard net vlak voordat ik wegging. Ik deed echt m’n best om superzacht te doen omdat ik weet hoe vervelend het is als er iemand vroeg opstaat, hoewel het niet eens midden in de nacht was nu, dus zo erg was het ook weer niet. Bovendien was er zelfs iemand die lag te snurken en die heb ik niet wakker gemaakt, als hij wakker is geworden dan was het wel van haar geschreeuw denk ik. Anyway.. zeikerds, blijven zeikerds.

Ik doe nog een ontbijtje en neem de bus, de airportexpress, om 6.45. Het is een luxe bus met airco en bagageruimte voor koffers. Tijdens de rit hebben we een mooi uitzicht op Hong Kong en de kleine eilandjes. Er is nog weinig verkeer en het gaat zo vlot met de bus dat ik al om half acht op het vliegveld ben.

 

 

Ik wil m’n grote tas droppen bij bagage check in, maar die is nog niet eens open. Tegen kwart over acht kan ik dan eindelijk m’n tas kwijt en ga ik door de handbagage check en de douane. Ik heb nog een paar uurtjes en loop wat langs de winkels, die allemaal alleen maar high fashion merken hebben: Gucci, Chanel, Rolex.. Gelukkig zijn er ook nog een paar normale winkels en ik haal een fles water in een boekenwinkel en koop een zalfje tegen de jeuk in een drogisterij. M’n benen en armen zitten onder de muggenbulten en het jeukt als een gek, nog een paar uur in het vliegtuig met deze jeuk en ik heb geen armen en benen over denk ik, dus een zalfje is echt noodzakelijk. Ik ben blij als ik eenmaal in het vliegtuig zit en de reis naar huis begint. Ik kijk wat films en voor ik het weet, zijn we in Moskou waar ik een stop heb van een paar uurtjes. Ik probeer nog wat winkeltjes of ze een Russische vlag hebben voor m’n tas, maar ik kan er geen vinden. In alle kleine winkeltjes in het vliegveld staan bovendien weer échte Russen: nors kijkende vrouwen met een argwanende blik die echt een godsgruwelijke hekel aan hun baan lijken te hebben. Oja, zo was het ook weer in Rusland! 🙂

 

 

De vlucht van Moskou naar Amsterdam is ook heel snel voorbij en dan ben ik weer in Nederland! Ik weet dat pap en mam staan te wachten bij de gate, dus ik ga o snel mogelijk m’n tas pakken. Heerlijk dat ze me ophalen en lekker in auto naar huis, toch wel fijn en kunnen we in de auto kletsen over de reis en alle andere dingen. Als ik ’s morgens in wakker word in m’n huisje zie ik dat pap zelfs m’n balkonnetje mooi heeft gemaakt en ik spring direct op de fiets naar de Ikea om een paar plantjes te kopen. Gister in Hong Kong, vandaag in Groningen. Reizen is fantastisch, maar thuis zijn is toch ook fijn.

 

Leave A Comment