Tja, dan heb je besloten om een wereldreis te maken tussen afstuderen en beginnen met een promotie onderzoek. Goedkeuring gevraagd (en gekregen) van mn begeleiders om in plaats van 1 september, op 1 december te beginnen. Dus  2,5 maand om een reis te maken. Een goede periode voor een verre reis, maar kort genoeg om niet al teveel heimwee te hebben 😉 Een reis naar de andere kant van de wereld en 10 weken weg is toch wel behoorlijk spannend, maar je wilt iets of niet! Ik was natuurlijk 7 maanden naar Cambridge geweest dus ik weet een klein beetje hoe het is om lang van huis te zijn, maar eerlijk gezegd ben ik toen best regelmatig heen en weer gevlogen.. slechts 450 kilometer van huis en een geruststellende 40 minuten vliegen naar Schiphol.

Maar dan.. Waar ga je naar toe en hoe lang? En wat heb je allemaal nodig en hoe werkt zoiets? Eerst de bestemming: dat was al snel duidelijk, ik wilde al heel lang de TransMongolië Express doen. Beginnen in Rusland, met de trein van west naar oost, door Mongolië om vervolgens in China uit te komen. Een reis van ongeveer een maand of iets langer, afhankelijk van hoe vaak en hoe lang ik tussenstops zou plannen. Maar ik heb natuurlijk 10 weken, dus wat ik daarna zou doen moets nog ingevuld worden. Ruben en ik hadden het ook al regelmatig over reizen gehad, want hij wilde ook reizen. Ook in september na zijn afstuderen. Natuurlijk bespraken we de opties om samen te gaan, of in elk geval een gedeelte, maar nu zaten er voor hem wat dingetjes tegen (vooral de begegeleider van de scriptie..). Mijn tweede deel van de reis stond nog steeds open en na lang wikken en wegen en overleggen, besloten we toch om 5,5 weken samen te reizen!!!

Ik was eigenlijk heel blij dat we hebben besloten om samen te reizen. Ten eerste omdat ik dan niet zo lang alleen ben (je ontmoet onderweg ook wel mensen, maar een vertrouwd iemand bij je te hebben bedoel ik), en natuurlijk leek het me super om samen te gaan en de wereld te zien en te beleven! Dus ik ga eerst de TransMongolie express doen en dan gaan we samen Japan verkennen en daarna Bali en Lombok (zie foto hoe we dat gingen plannen ;)) Aan dit besluit om samen te gaan en aan de planning van mijn reis is natuurlijk heel wat werk vooraf gegaan: visa aanvragen, spulletjes kopen en vooral het internet afstruinen voor alle informatie die ik kon vinden van reizen alleen tot wat neem je mee (en wat vooral niet). Eén website heeft me daarbij echt geholpen, vooral voor praktische zaken: reiswijsneuzen.nl, een reisweblog van een stel die op dit moment een wereldreis maken van meer dan een jaar.

Hoe het werkt, zo’n lange reis, dat stond ook op hun weblog, maar ik denk dat ik, en Ruben en ik samen, daar zelf achter zullen komen! 🙂

 

One Comment
  1. Mams 2nd september 2013 at 21:03 - Reply

    Ik wens je een super leuke reis lieverd. Geniet er van!! XX

Leave A Comment