Ik dacht, het wordt misschien wel weer eens tijd voor een update van m’n bucketlist, want: #goals..

Het oude lijstje van vorig jaar zag er zo uit:
1. Tibet (en Nepal)
2. Argentinië en Uruguay
3. Cuba
4. Nieuw Zeeland
5. Peru en Chili
6. IJsland
7. Scandinavië
8. Zuid-China en Myanmar
9. Australië
10. Nepal en Bhutan

Van dit lijstje kan ik nummer zes op m’n gedaan-lijstje schrijven, want ik ben dit jaar naar IJsland geweest! Tibet en Nepal gingen helaas vorig jaar niet door, maar ik ben wel vorig jaar in China geweest. Verder ben ik dit jaar in New York geweest, en in Italië, Schotland, Slovenië en Noorwegen. Allemaal fantastische reizen, vooral Schotland en Noorwegen, wat een schitterende landen zijn dat. Dus behalve IJsland, ben ik ook nog in Noorwegen, de nummer zeven van het lijstje, geweest! Nog een bestemming uit mijn bucketlist top 10. Ik vond IJsland in de winter zo bijzonder, en Noorwegen in de zomer zo mooi, dat een combinatie van winter en Scandinavië me echt een supercombinatie lijkt 🙂 En dus komt die ook weer terug in het nieuwe lijstje. Verder is er in het nieuwe lijstje, qua bestemmingen, eigenlijk niet zo heel veel veranderd. Ik wil volgend jaar graag de eerste bestemming op het lijstje bezoeken, want die stond natuurlijk nog steeds. Heel erg zeer waarschijnlijk gaan Michel en ik samen naar Tibet en Nepal, de plannen zijn al in de maak! Verder heb ik nog een aantal veranderingen, want ik wil eigenlijk meer natuur verkennen, wandelen, bergen beklimmen, in plaats van naar steden of grote toeristische trekpleisters. Dus daarom ziet het lijstje er nu zo uit:

1. Tibet en Nepal
2. Midden Azië (Kazachstan en de landen zuidelijk van Kazachstan)
3. Patagonië (Chili & Argentinië)
4. Scandinavië in de winter
5. Peru en Bolivia
6. Myanmar
7. Cuba
8. India
9. Nieuw Zeeland
10. Cambodja

Eerst ga ik 9 december, samen met Mich, een weekend naar Parijs, daar kijken we nu al naar uit. Verder zijn we maar alvast aan het sparen geslagen voor onze verre reis. Dus de reisverhalen komen er weer aan! 🙂

 

 

Leave A Comment