Na de relaxdag van gister, gaan we er rond half acht ‘vroeg’ uit, want we gaan naar Bled en Ljubljana. Voordat we echt vertrek-klaar zijn is het een uurtje of tien en anderhalf uur later zijn we in Bled. Rijden door Slovenië is prachtig, onderweg verandert het landschap van heuvelachtig naar bergachtig. Als we bij Bled aankomen, zijn er meer mensen met hetzelfde idee, bij de afslag is het heel druk en de laatste kilometers gaan in een slakkengang. Totdat we het meer zien, wauw, wat een uitzicht. Blauwe lucht met wat wolkjes, het meer heeft helderblauw water, er staat een kasteel op een eilandje in het meer, en er zijn bergen en bomen rondom.

Na een beetje zoeken vinden we een parkeerplek en lopen naar het meer. We vinden een restaurantje waar we een koffie met wat eten nemen en lopen daarna een deel langs het meer. Je kunt helemaal rondom, maar dat doen we niet het is net iets te ver voor vandaag, omdat we ook nog naar Ljubljana willen. Maar hier zou ik zo een paar dagen kunnen doorbrengen en rondjes om het meer wandelen. Als om half drie het parkeerkaartje is afgelopen rijden we naar Ljubljana.

Ook hier vinden we een terrasje bij het water waar we genieten van het heerlijke weer en we lopen langs de rivier door het centrum. Ljubljana is echt supermooi, al die gekleurde gebouwen en heel netjes. Na een rondje langs de rivier gaan we naar het kasteel op de berg. Despina en ik nemen de kabeltram omhoog vanuit waar we een schitterend uitzicht hebben, en Kostas en Giorgos gaan lopen. Bovenop verkennen we het kasteel en kan ik wat overzichtfoto’s over Ljubljana maken.

We besluiten om eten in Koper en dus zoeken we zo rond zevenen de auto weer op. Het is van Ljubljana naar Koper maar een uurtje rijden. De hele vakantie gaat het al over dineren in Sarajevo (is een restaurant in Koper) en dus gaan we eten bij Sarajevo 84. De mannen zijn hongerig en Kostas bestelt gewoon de eerste vier dingen op de kaart en zelfs nog wat extra dingen. Zodra de serveerster het allemaal komt brengen is het echt heel veel eten 🙂 Na het eten moeten we echt nog even een beetje lopen door Koper om te verteren. We voelen ons allemaal na de lange dag plakkerig, zweterig en moe en het enige wat we vanavond nog willen is douchen en slapen.

 

 

Op onze laatste dag hebben we niet zoveel gepland, het is de warmste dag tot nu toe. Er komt regen aan in één of twee dagen en dat merk je. We vliegen om zeven uur ’s avonds dus we hebben nog even tijd om via Triëst te rijden, want we willen op deze vakantie zeker één keer een affogato (espresso met een bolletje vanilleijs) eten. We kunnen nu ook het grote centrale plein zien en we vinden een affogato! Heerlijk. Een perfecte afsluiting van de vakantie. De reis terug is uiteraard veel te lang.. twee uur rijden, twee uur wachten, anderhalf uur vliegen, twee uur treinen.. Ach, het weekend was super! Dus ik zal niet klagen 🙂

 

 

Leave A Comment