Vandaag is echt een ultieme relaxdag. In de ochtend doen we lekker rustig aan en rijden rond lunchtijd richting Portorož, naar het strand. We lopen langs de boulevard om een plekje te zoeken bij het water, onder een boom. We planten onszelf op onze handdoek neer en lopen af ten toe even naar de zee voor wat verkoeling. We drinken nog een koffie en doen verder helemaal niks!

Rond een uurtje of vijf lopen we terug naar de auto, we kopen onderweg nog wat fruit. We rijden terug, nemen een douche en gaan dan richting Triëst om te eten. Toch nog een beetje Italië op deze reis. We parkeren de auto vlakbij het centrale plein Piazza dell’Unità d’Italia. Het plein is afgesloten voor een concert later die avond en dus lopen we door naar de Canal Grande. De zon zakt al en de lucht kleurt roze. Langs het water zijn allemaal bars en restaurantjes en we gaan aan het water zitten en bestellen een wijntje. Heerlijk om zo ’s avonds gewoon buiten te kunnen zitten terwijl het nog warm is.

Als onze drankjes op zijn, gaan we op zoek naar een restaurant om iets te eten, we vinden een echt Italiaans restaurantje en bestellen weer voornamelijk vis. Ik neem een vegetarische pasta. Als de eigenaar van het restaurant de muziek zo hard zet dat we elkaar bijna niet meer kunnen verstaan, lopen we richting het plein en luisteren naar de muziek die er wordt gespeeld. We genieten van de warme avond langs de boulevard en rijden dan zo langzaamaan terug naar Koper. Na deze heerlijk relaxte dag gaan we morgen meer van Slovenië verkennen.

 

 

Leave A Comment