Van 1 tot en met 8 februari ga ik naar IJsland, een volle week naar het land dat net onder de poolcirkel ligt, de noordelijkste hoofdstad ter wereld heeft, waar het in de winter donker is en in de zomer licht. Het land van ijs, geisers, watervallen, trollen, en elfen. En ik heb er superveel zin in. Tickets boeken voor een nieuwe reis is toch altijd spannend. De spanning bouwt zich op zodra ik op de website van de luchtvaartmaatschappij de datum bepaal, de vlucht selecteer, m’n gegevens invul en als ik dan op de laatste pagina op bevestigen klik, voel ik me ineens zo vrij: daar ga ik weer!

 

Voor alle tips voor een reis naar IJsland in de winter kijk hier!

Voor een overzicht van de kosten voor een winterreis naar IJsland kijk hier

 

IJsland staat al een tijdje op het lijstje en nu ga ik eindelijk. Fotocamera in m’n hand.

Ik heb de Lonely Planet gekocht en ook dat draagt bij aan de voor-spanning 🙂 Ik blader en lees en uiteraard bekijk ik ook foto’s op internet. Zo weet ik ongeveer waar ik straks naar toe wil als ik er ben. Ik heb een week, en er is zoveel te zien! Dus het enige dat ik tot nu toe heb besloten, is dat ik in het zuiden ga blijven. Ik heb wel een autootje, dus ik ben vrij om te gaan en staan waar ik wil. Ik heb een globaal kaartje gemaakt met de dingen die ik graag zou willen zien. Natuurlijk de Gouden Driehoek (Thingvellir, de geisers en Gullfoss), de zuidelijke kust met een aantal watervallen en de zwarte stranden, de gletsjer in het oosten met het gletsjermeer Jökulsárlón, en uiteraard een dagje Reykjavik.

Ik moet de overnachtingen nog boeken en een kaartje voor Blue Lagoon kopen, dat ga ik in het weekend even doen! Misschien ga ik ook wel weer lekker op de bonnefooi, eerste nacht boeken en de rest zie ik wel, zoals altijd. En ik lees overal dat je je eigen slaapzak mee moet nemen, dus dat is misschien nog wel handig. Dat ga ik nog even uitzoeken. Heerlijk die voorpret met het ticket al in m’n mailbox 🙂

 

 

 

Leave A Comment