Vandaag ben ik nog steeds lekker aan het snotteren, hopelijk hou ik er dit keer door het vliegen geen oorontsteking aan over zoals na de vlucht vanaf Bali naar huis, maar dat zullen we morgen pas zien.. Ik ontmoette vanmorgen Jana bij het ontbijt in de lounge, ze is ook paar dagen in Hong Kong. Ik vertel haar over de mislukte poging met Georg om naar de Big Boeddha te gaan en dan besluiten we om er vandaag samen naar toe te gaan. Ik had toch nog niet echt plannen gemaakt voor de laatste dag.

Onderweg hebben we eigenlijk nog best mooi weer, wat wolkjes aan de lucht, maar verder prima. Dan nemen we de kabelbaan omhoog en belanden onmiddellijk in een grote wolk. Als we boven aankomen, begint het tot overmaat van ramp ook nog te regenen en we kunnen de boeddha bijna (lees: eigenlijk helemaal) niet zien. Het ‘dorpje’ eromheen is niet echt een dorpje maar meer een souvenirstraat uit een pretpark zoals Warner Brothers movie world, waarbij de levensgrote bak popcorn niet ontbreekt, het is verschrikkelijk. Ook de tempels lijken net vorige week gebouwd en afgeschilderd en ik zou het zo geloven als alle beelden ook recent uit een blok graniet zijn geslagen. Het is één grote toeristische bende en voor mij zeker geen aanrader, ondanks dat het in de top staat in de Lonely Planet.

 

 

We beklimmen de trappen naar de boeddha en lopen er een paar rondjes omheen en we bezoeken ook alle tempels. We houden het zo een paar uurtjes vol en ik denk dat dat vooral te maken heeft met dat kabelbaan zo duur was. Nadat we écht alles hebben gezien en we tevergeefs nog hoopten op een zonnetje, gaan we weer naar beneden. We gaan eten bij Tim Ho Wan, omdat Jana daar ook graag wil lunchen. Het eten is goed, dus ik ga mee. We besluiten daarna nog even op de jademarkt te kijken en gaan dan rond half zes terug naar het hostel. Ik lever mijn octopuscard voor het openbaar vervoer voor Hong Kong weer in, waarvoor ik geld terug krijg en mooi nog even wat boodschapjes kan doen en zeg bedankt voor de leuke dag tegen Jana.

Ik ga morgenochtend met de bus naar het vliegveld, wel zo makkelijk en goedkoop. Ik zet de wekker alvast op 5.45 zodat ik ook nog een ontbijtje kan doen. Er zijn twee nieuwe Amerikaanse jongens in m’n kamer, grappige gozers en ik maak nog even een praatje met ze. Eén van hen geeft Engels in Shanghai en de ander is op bezoek, hij heeft nog een sterk verhaal over een litteken met drie strepen op z’n voorhoofd dat hij naar eigen zeggen van een koala heeft gekregen, ik geloof er natuurlijk niks van en later geeft hij toe dat dat altijd z’n mooie verhaal is maar dat hij eigenlijk in een dronken bui voorover op een roltrap gevallen is. Ik lach hem direct uit 🙂 we kletsen nog wat en dan gaan zij en ik duik m’n hostelbed in voor de laatste nacht. Morgen weer lekker in m’n eigen bed slapen, ik heb er nu al zin in!

 

Leave A Comment