Heerlijk, ik heb tot tien uur uitgeslapen. Tussen zeven en acht waren de andere mensen in mijn kamer lekker lawaaierig, en ik was blij toen ze gingen, kon ik nog even weer m’n oogjes dicht doen. Toen ik toch langzaamaan ging opstaan besloot ik een wandeling door de parken van Guilin te maken. Ik heb nog ongeveer ¥40 en ik wil eigenlijk voor de laatste dag geen geld meer pinnen, want morgen ga ik naar Hong Kong waar ze Hong Kong dollars hebben. Morgenochtend krijg ik ook nog mijn borg terug, dat kan ik mooi nog kan gebruiken voor de bus en de metro.

Dus ik doe een lowbudget dagje met een gratis wandeling, wat bovendien ook erg mooi is. Het is alweer behoorlijk warm vandaag na een wat minder warme dag gister. Het is zaterdag en meer mensen komen rondom de meren om te relaxen. Ik word even gevolgd door vier schoolmeisjes die giechelend een stukje achter me aan lopen en vervolgens weer hun eigen weg gaan. Ik loop rondom de meren en ga even in een klein tempeltje zitten om wat te drinken. Uiteraard moet ik nog even met iemand op de foto, toch even een t-shirt laten maken de volgende keer met de Chinese tekst: ‘foto ¥5’. Verder is het lekker rustig, behalve dat er af en toe een grote motorboot langskomt vol toeristen die een rondvaart maken, het blijft China.

 

 

Ik loop langzaamaan terug naar het hostel. Ik ben tegen drieën terug en doe een klein dutje. Om kwart over vijf ga ik wat noodles eten en ga ik even naar de supermarkt voor yoghurt voor morgen. Terug bij het hostel koop ik een mango en ga nog even langs de bakker om voor mijn laatste geld een cakeje te kopen voor morgen. Dan ga ik m’n tas inpakken met alle gewassen kleding, fijn! Klaar voor de laatste stop van deze reis: Hong Kong. Ik benieuwd naar deze stad!

 

Leave A Comment