Toch maar redelijk vroeg eruit vandaag en nog een lading fruit bij het ontbijt gedaan. Ik ontmoette op die manier nog wat mensen waarmee ik even een praatje heb gemaakt. Ik verliet het hostel rond dezelfde tijd als twee jongens en ze vroegen of ik mee ging lunchen bij Tim Ho Wan, een dim sum restaurant met een Michelin ster maar toch goedkoop. Waarom niet, dus ik ging met ze mee. Het restaurant zat in Central metrostation en het was er inderdaad booming business. We zochten alvast wat eten uit door een lijst in te vullen en na zo’n 10 to 15 minuten kregen we een tafeltje. Het eten was erg goed en inderdaad niet duur.

Zij wilden andere dingen bekijken dan ik dus na het eten gingen we ons eigen weg. Ik wilde de Man Mo tempel zien en gewoon wat rondlopen in het gedeelte van de stad rond Central station. Op weg naar de Man Mo tempel kwam ik door een toeristisch straatje met allemaal kraampjes en daar heb ik nog vlaggen van China en Hong Kong gekocht voor op m’n tas, leuk zo’n onverwachte vondst! De Man Mo tempel was een kleine maar erg mooie tempel. Overal hing wierook en de sfeer was super rustig, heel fijn.

Na de tempel loop ik wat rond in de wijk Soho, er zijn tweedehands winkeltjes in Catstreet waar ik lekker rondstruin, er is een man bij een kraampje die hangertjes verkoopt met Chinese sterrenbeelden en hij vertelt me dat ik niet zo’n goed jaar heb, maar dat een beeldje me kan helpen met kracht. Hij had me bijna overtuigd.. Ook is er de langste roltrap ter wereld die ik eigenlijk helemaal wilde nemen, maar dat ik uiteindelijk toch maar niet heb gedaan, alleen een klein gedeelte, anders moest ik weer helemaal naar beneden lopen.

 

 

Dan besluit ik de dubbeldekkertram te nemen van Wan Cheun naar Admiralty station, naar Hong Kong park. De enige stad waar er een dubbeldekkertram is, is in Hong Kong, dus alleen voor de belevenis nam ik de tram. Echt top. Ook Hong Kong park is echt de moeite waard. Er zijn overal mooie vijvers en grappig om zo’n mooi park te zien tegen een achtergrond van wolkenkrabbers. Er is ook een grote voilère wat er echt mooi uitziet en waar veel verschillende vogels in zitten. Er waren mensen die daar gewoon lekker zaten om vogels te kijken. Het was bijna jammer toen ik er alweer doorheen was.

Eenmaal terug op Admiralty station ging ik toch nog even naar de jademarkt, maar die ging dicht om zes uur. Daar kon ik nog een halfuurtje ofzo rondlopen, maar bij elk kraapje hadden de verkopers de beste jade en de echtste en de mooiste en de beste prijs en er hingen zo drie verkopers aan je arm, niet echt even lekker rustig kijken.. Ach, misschien ga ik morgen nog terug om wat kleinigheidjes te kopen. Eenmaal terug nij het hostel heb nog wat boodschapjes gedaan, en morgen is alweer de laatste dag van de reis, nog één dagje Hong Kong. Even zien wat ik ga doen, misschien toch naar de boeddha 🙂

 

 

 

Leave A Comment