Met de slaaptrein kwam ik in de middag aan in Guilin en ging ik naar m’n hostel. Ik ben net over de helft van de reis en ik wil deze week rondom Guilin blijven en dan aan het einde van de week naar Hong Kong om daar nog een paar dagen te zijn. Ik besluit om alles maar te plannen, omdat ik toch al ongeveer een idee heb wat ik nog wil doen en dan hoef ik me daar ook niet meer druk om te maken. Ik ga eerst naar de receptie en regel een tour naar de Longji rijstvelden, hier een uurtje of twee vandaan. Het is een hele dag en het is gewoon lekker zelf daar rondwandelen, fijn.

Ik vraag ook aan de receptioniste of ik nog twee nachten bij kan boeken, vrijdag en zaterdag, en dat is prima. Verder vraag ik haar naar treinen naar Hong Kong en ze checkt voor mij de treinen. De rechtstreekse trein van Guilin naar Shenzhen is al uitverkocht (balen), maar er is nog eentje via Guangzhou, maar dan moet ik snel zijn, er zijn nog 10 plaatsen. Ze vertelt me waar ik kaartjes kan kopen en dat doe ik direct maar. Ik ga ook nog even wat boodschapjes doen voor morgen en als ik terug kom boek ik een hostel in Yangshuo voor drie nachten (van dinsdag tot vrijdag) en in Hong Kong vanaf zondag.

Ik heb deze komende 10 dagen dus overal veel tijd en ik ben van plan om nog even lekker een dagje of twee m’n boek uit te lezen en niet te rennen van plek naar plek. Het is natuurlijk wel m’n vakantie, anders kom ik net zo moe terug als dat ik ging 🙂 dat is ook niet de bedoeling. Dus ik denk dat ik in Yangshuo ook een relaxdagje doe naast de activiteiten die ik graag wil doen, zoals een fiets huren en langs de rivier fietsen. Ik weet nog niet hoe ik naar Yangshuo ga, want ik vind de boot nogal prijzig met ¥420 (meer dan €60). Dus dat stel ik nog even uit.

 

 

Dan ga ik in het centrum eerst maar eens wat eten. Ik ga voor noodles en het eten is prima, hoewel de noodles me ook wel een beetje de neus uitkomen zo langzamerhand. Ik loop terug naar het hostel en als ik na al het geregel en het eten even op m’n kamer zit, komen er twee meiden binnen lekker kletsend in het… Nederlands!!! Jeej, Nederlanders, heerlijk. We maken uiteraard een praatje en hoe fijn het is om even gewoon je eigen taal te spreken en gewoon even met iemand te praten die niet Chinees is of geen Engels kan of niet onder de indruk is dat je 1.81 lang bent. We praten over onze reizen en het is erg fijn (miesenes.waarbenjij.nu). Ik ga douchen en zij gaan nog even de stad in. Ik ben nogal verreisd en m’n bed is meer dan prima. Het hostel is sowieso heel fijn, een relaxte sfeer, de kamers zijn ruim, alle bedden hebben een eigen kluisje boven het bed, en de bedden zijn lekker groot. Dus ik kruip onder de wol en morgenochtend uitgerust naar de rijstvelden.

 

Leave A Comment