Het is mooi weer vandaag, toch slaap ik tot 11 uur, zit nog steeds een beetje in een raar ritme. Na een korte douche ga ik op pad naar de boeddhistische tempel, de Jade Boeddha tempel. Ik stap uit op Changshou Lu en vergeleken met de omgeving van de Bund is hier het echte China. Het financiële district van de Bund is modern, futuristisch bijna, schoon en netjes. Hier worden moderne gebouwen afgewisseld met kleine vieze huisjes, de stoep is vies en ligt er soms half uit. Een groot verschil. Ik zoek de tempel en na wat aanwijzingen van mensen op straat vind ik het uiteindelijk. Een kleine oase in deze grote, vieze, luidruchtige stad (beetje jammer van die Italianen, maar ach 😉 ). De boeddha beelden zijn prachtig en als ik had geweten hoe te bidden naar deze boeddhas had ik het waarschijnlijk gedaan. Ik neem me voor om me thuis er eens wat meer in te verdiepen. Ik bekijk alles en de rust is bijna voelbaar ondanks dat rondom de tempel druk wordt gebouwd en vanaf waar je ook staat de flats te zien zijn.

 

 

Na een uur verlaat ik de tempel weer om terug te keren naar de gehele andere kant van Shanghai en de stad te bekijken vanaf een hoogte. Ik ga naar het financiële district en ga naar één van de observatiedeks in de gebouwen, de Jin Mao tower, het op twee na hoogste gebouw. Ik spreek kort voor het bezoek met twee Nederlandse dames die de dag ervoor in één van de gebouwen geweest zijn, een goed idee volgens hen. Ik betaal 90 yen (studententarief) en stap met veel Chinezen in een lift die ons binnen 40 seconden naar de 88e verdieping op 340 meter hoogte brengt. Ik stap uit de lift in het lawaai en de hitte van de drukbezochte 88e verdieping. Het uitzicht is fantastisch, maar de Chinezen dringen schaamteloos voor en een goede foto maken is haast onmogelijk. Ik doe maar gewoon zoals zij doen en verover mijn plekje. Uiteraard willen weer heel veel mensen met me op de foto, na drie foto’s ben ik er klaar mee en zeg ik: ‘geen foto’s meer!’. Ik loop het dek rond, maak heel veel foto’s en neem redelijk snel de lift weer naar beneden. De deuren van de lift schuiven dicht en de rust is heerlijk. De frisse lucht buiten ook.

 

 

Ik neem de metro naar de French concession voor een vegetarische maaltijd en ga daarna terug naar het hostel. Schoenen uit, tanden poetsen en lekker in m’n bed. Shanghai was divers vandaag.

 

One Comment
  1. Mams 23rd mei 2015 at 11:25 - Reply

    Hoi lieverd,
    Was weer hartstikke leuk om jouw verslag te lezen. Je zult nog wel vaak op de foto moeten ha ha. Toch maar gewoon geld vragen.
    Een hele dikke kus van je paps en mams XXX

Leave A Comment