Vanmorgen heb ik beneden in de lounge afgesproken met Georg. We gaan een ontbijtje doen bij de dichtstbijzijnde Starbucks, want Georg heeft een Starbuckskaart gekocht, waarvan hij dacht dat het internationaal zou zijn, maar de kaart blijkt alleen geldig in Hong Kong. We vinden dichtbij een Starbucks en we bestellen wat croissantjes en koffie, ik kruimel wat en ik veeg het af en ik ontdek dat ik een vlek in m’n shirtje heb. Georg zegt dat het er al zit sinds gisteravond.. dus: ik heb een vlek in m’n shirt van gister een hij heeft de hele tijd niks gezegd tot nu toe, lekker Georg!

Ik doe een poging om het eruit te krijgen en Georg lacht me uit 🙂 Na het ontbijtje besluiten we om naar de Big Boeddha te gaan. We nemen de metro en komen rond half 12 bij de voet van de berg aan en vanaf daar moeten we ook nog met kabelbaan van een half uur en kost 165 dollar (zo’n 20 euro). Georg moet bus nemen vanaf het hostel rond half vier voor zijn vlucht naar India, dus we besluiten om terug te gaan. Als we op Hong Kong metrostation zijn, gaan we beide een andere kant op Georg naar het hostel en ik naar Victoria Peak. We geven elkaar nog een knuffel en zwaaien naar elkaar.. jammer dat hij nu weggaat, ik voel me ineens alleen opgaan in de massa van deze stad en realiseer me dat het heel fijn was dat hij erbij was. Ik ben nu weer in m’n uppie.

Ik neem de tram omhoog naar Victoria Peak. Het gaat zo steil dat je helemaal hangt in de bankjes van de tram, wel grappig. Ik wandel wat rond op de top en het uitzicht over de stad is fantastisch. Helaas voel me niet zo top. Mijn plan was eigenlijk om naar beneden wandelen, maar ik neem de tram terug en ga naar het hostel.

 

 

Ik heb ondertussen barstende hoofdpijn, loopneus en m’n oren zitten een beetje dicht. Ik hoop maar dat ik niet weer een oorontsteking krijg.. dat zou balen zijn. Wat dat betreft is het maar goed dat het de laatste dagen van m’n reis zijn. Hoewel ik ook nog wel door had willen reizen, net als Georg en andere mensen die ik ontmoet, als je eenmaal onderweg bent wil je alleen maar meer zien en verder reizen. Maar naar huis gaan stel je je ook op in. Na een paracetamolletje loop ik nog naar de supermarkt waar ze veel fruit hebben, ik koop van alles en in het hostel maak ik een grote kom fruit, heerlijk. Dan ga ik lekker douchen na een opnieuw warme dag in Hong Kong. Hopelijk voel ik me na een goede nacht slapen morgen weer fit en dan ga ik lekker rustig nog een paar dingetjes bekijken.

 

Leave A Comment