Vanmorgen werd ik om kwart over acht wakker door een appje van Georg of we nog iets gaan doen. Het plan voor vandaag was om misschien naar Xingping te gaan voor de beroemde foto op plek van het uitzicht wat afgebeeld staat op het biljet van ¥20. Georg gaat vanavond richting Hong Kong en het lijkt hem wel een goede invulling van de dag. Ik stel het voor aan Gregory en hij wil ook wel naar Xingping. Ik ga nog snel wasje doen en net wanneer ik het wil ophangen appt Georg dat hij beneden zit, ready to go.

Gregory gaat alvast naar beneden om te informeren over z’n trip naar Datong en Beijing en om Georg te laten weten dat we eraan komen. Ik ga m’n was ophangen en pak dan m’n tas en ga naar beneden. Gregory wil nog zijn vlucht boeken voor de dag erna, naar ergens rondom Datong. Ik weet dat het wel even kan duren dus ik neem een ontbijtje. Georg zit zich helemaal op te vreten, want hij wil graag gaan 🙂 uiteindelijk is Gregory klaar en gaan we richting Yangshuo busstation zuid, ongeveer kwartiertje lopen. We kopen nog even broodje onderweg en nemen de bus naar Xingping, die bijna direct vertrekt als we instappen.

Ik geniet van het uitzicht, het is hier heel mooi. Na ongeveer 40 minuten zijn we er en we lopen door het grote straatje richting de rivier. Hier allemaal nog niet heel toeristisch, maar het wordt er wel klaar voor gemaakt. Aan de huisjes aan de grote straat wordt druk gewerkt en ik kan me de winkelstraat hier al helemaal voorstellen. Georg koopt nog wat kaartjes om te versturen en Gregory praat met de verkoper. De verkoper zegt dat hij wel wat mooie plekjes voor goede foto’s weet, en weet welke berg te beklimmen, maar is wel even fietsen. Gregory lijkt geïnteresseerd, een mooie foto gelegenheid is moeilijk om voorbij te laten gaan, maar hij gaat er even over denken. Hij koopt nog het lelijkste souvenir ooit en ik koop ook een kleinigheidje. We lopen dit naar de rivier en vragen in een hostel waar we naar toe moeten voor de foto van de ¥20 biljet. Er staat hier een waarschuwing voor bamboe vlot verhuurders waar Gregory en ik wel even om moeten lachen gezien ons avontuur gister. We lopen naar het uitzichtpunt en het is inderdaad precies hetzelfde als de afbeelding (uiteraard).

 

 

We eten wat aan het water en lopen dan rustig aan terug. Georg en ik gaan terug met de bus, maar Gregory blijft nog om met de jongen te gaan fietsen en de berg te beklimmen voor zonsondergang. Hij wil de laatste bus terug nemen. Wij nemen rond vier uur de bus en zijn rond vijf uur terug in het hostel. Georg heeft natuurlijk al uitgecheckt dus neemt hij een douche in onze kamer. We gaan nog beneden zitten in de gemeenschappelijke ruimte. Ik ga eens kijken wat ik nog ga doen in Guilin en natuurlijk ook in Hong Kong en Georg schrijft z’n kaarten, of doet in elk geval een poging tot.. Om acht uur komt Gregory binnen met een verhaal en foto’s, hij heeft echt de berg beklommen, net als tv toren. Hij liever dan ik. Hij gaat douchen en als hij terug komt is Georg er nog steeds, zijn nachtbus naar Hong Kong zou hem rond achten zou komen ophalen. Georg en ik hebben nog één overlappende dag in Hong Kong als ik aankom en hij de 8e doorreist naar India en we spreken af om elkaar dan nog even te zien, we zitten toch in hetzelfde hostel. Zijn bus is er pas om half negen en hij gaat richting Hong Kong.

Gregory en ik gaan nog even West street in voor een klein hapje eten, een Chinese hamburger, en foto’s in Mojo waar we ook nog een sapje drinken omdat het moet (omdat het een bar is). Dan gaan we terug. Hij komt erachter dat zijn vlucht niet goed geboekt is en na veel internetten besluit hij het risico te nemen om ’s ochtends gewoon naar de luchthaven te gaan en te gokken dat hij daar wel een ticket kan kopen. We wensen elkaar alvast een hele goede verdere reis want hij vertrekt al om 5.30, ik slaap dan waarschijnlijk nog. Ik ga morgen naar Guilin, nog twee relaxte dagen om me dan in de gekte van Hong Kong te storten.

 

 

Leave A Comment