De TransMongolië Express

by Els Kuiper

De TransMongolië Express

De TransMongolië Express is één van de meest iconische treinreizen. Met z’n bijna 8000 kilometer is het een treinreis die tot ieders verbeelding spreekt en eentje die veel mensen ooit eens willen maken. De prachtige orthodoxe kerken van Rusland met de gekleurde domes, het onthaasten in de trein waar geen einde aan lijkt te komen, het nomadenleven op de Mongoolse steppes, en de tegenstellingen van oude en nieuwe cultuur in China. Drie totaal verschillende landen in één reis, de TransMongolië Express, wie droomt er niet van?

Maar wanneer maak je nou deze reis? En wat kost eigenlijk zo’n reis? En kan je zelf boeken? Zelf de visa regelen? En kan je alleen reizen? In de tips op deze pagina lees je er alles over!

De blogposts van de verschillende landen zijn vooral mijn persoonlijke dagboek van de reis. ‘Terugdenkend aan Mongolië‘ is een post over een dag in Mongolië zoals ik hem beleefd heb.

Mocht je vragen hebben over de TransMongolië Express, aarzel niet om een berichtje achter te laten of me een mailtje te sturen! 🙂

De landen

Landen TransMongolië Express Placeholder
Landen TransMongolië Express

This website uses cookies to improve your experience OK