De TransMongolië Express

De TransMongolië Express is één van de meest iconische treinreizen. Met z’n bijna 8000 kilometer is het een treinreis die tot ieders verbeelding spreekt en eentje die veel mensen ooit eens willen maken. De prachtige orthodoxe kerken van Rusland met de gekleurde domes, het onthaasten in de trein waar geen einde aan lijkt te komen, het nomadenleven op de Mongoolse steppes, en de tegenstellingen van oude en nieuwe cultuur in China. Drie totaal verschillende landen in één reis, de TransMongolië Express, wie droomt er niet van?

Maar wanneer maak je nou deze reis? En wat kost eigenlijk zo’n reis? En kan je zelf boeken? Zelf de visa regelen? En kan je alleen reizen? In de tips op deze pagina lees je er alles over!

De blogposts horend bij de verschillende landen zijn vooral mijn persoonlijke dagboek van de reis. ‘Terugdenkend aan Mongolië‘ is een post over een dag in Mongolië zoals ik hem beleefd heb.

Mocht je vragen hebben over de TransMongolië Express, aarzel dan niet om een berichtje achter te laten of me een mailtje te sturen! 🙂

Landen

Landen TransMongolië Express Placeholder
Landen TransMongolië Express

Tips voor de TransMongolië Express

  • Kosten van de TransMongolië express

Kosten van de TransMongolië express

december 13th, 2015|6 Comments

De TransMongolië Express: met meer dan 8000 kilometer een treinreis die tot ieders verbeelding spreekt en eentje die veel mensen ooit eens willen maken. Hier vind je overzicht van de kosten van zo'n reis als je het zelf wilt regelen.

  • Clichés in China

Clichés in China

mei 23rd, 2015|0 Comments

Er bestaan altijd clichés over elke nationaliteit. Nederlanders zijn direct, Duitsers punctueel. Zo zijn er natuurlijk ook clichés rondom Chinezen (die ook echt waar zijn), lees ze hier.

Meer over Rusland

Meer over Mongolië

Meer over China